Fotoblog de Josep Cortés

Còctel “L’Ondina del Llobregat”

El passat dissabte dia 8, a la Torre del Baró de Viladecans, es va inaugurar amb una gran assistència de públic l’exposició del Museu de Viladecans “Vincle. Art, arrels i pagesia. Hervás Amezcua”, on, a més, es va presentar el nou còctel “L’Ondina del Llobregat”, creat per Kuanum amb motiu de la mostra.

ONDINA d’Hervás Amezcua (Escultura en bronze, 57 x 75 x 35 cm. Peça única, 1998)

Tot prenent com a referència l’escultura Ondina d’Hervás Amezcua, es presenta un nou còctel amb la intenció de completar la mostra des d’un punt de vista patrimonial, el qual porta per nom “L’Ondina del Llobregat”.

Ondina és una figura de la mitologia nòrdica, una nimfa aquàtica materialitzada per l’Antonio Hervás Amezcua en una de les seves escultures, una nimfa creada per la imaginació humana i dotada d’espectacular bellesa, una dona fantàstica que viatja des de les aigües del nord d’Europa cap al nostre riu Llobregat, i que es converteix en una imatge de la feminitat en les nostres costes mediterrànies, agermanada amb les nàiades i nimfes del Mare Nostrum i amb les dones d’aigua dels nostres mitjans aquàtics.

Ondina canvia les aigues vermelles de l’antic Rubricatum, el nostre llobregat, en un nou color: el blau de les aigües nòrdiques, i dona color a aquesta beguda que us oferim.

ONDINA d’Hervás Amezcua, detall

El nou còctel, que Kuanum! ha elaborat per encàrrec del Museu de Viladecans, és un resum d’art, paisatge, tradició i mitologia. La seva base, el Curaçao Blue ens aporta el sabor dels cítrics que creixien als afores de les nostres masies: aquelles taronges amargues que servien a les mocaderes de Viladecans per a netejarels budells de la matança del porc.

Inclou, tambè, com a element de contrast que dona sabor, l’herba salada o salat tan pròpia de la nostra geografia i que forma part del paisatge deltaic viscut pels viladecanencs i viladecanenques, al llarg de la nostra història compartida.Leave a Reply